Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич изпрати своя Випуск 2022

С много прегръдки и прекрасно настроение зрелостниците от Випуск 2022 на СУ „П. Р. Славейков” си взеха сбогом с любимото училище. С радост в сърцата и малко тъга в очите родители, учители, приятели и близки отпразнуваха новото житейско начало за момичетата и момчетата. „Няма бивши Славейковци, ние завинаги ще останем такива!“, бяха думите на абитуриентите.

В преливащата от емоции актова зала на училището младите хора за последен път чуха училищния звънец и седнаха на познатите чинове. Усмихнати, интелигентни, одухотворени, зрелостниците превърнаха деня в цветен празник. Програмата от песни, танци и забавни скечове беше в унисон с приповдигнатото настроение, прекрасните усмивки и красивите тоалети на абитуриентите. Емоционалното тържество предизвика смях и сълзи и беше повод за равносметка и радостен поглед към бъдещето.

Дванадесетокласниците споделиха своята признателност за научените ценни уроци по човечност и доброта, за търпението и подкрепата, които са им помогнали да пораснат. Момичетата и момчетата от 12 а клас трогнаха всички с думи на благодарност и се разделиха със своите преподаватели и с класния си ръководител  Елка Митева, обещавайки да не забравят никога пътя на завръщането.

„Уроците не свършват с последния звънец! Напротив, те едва сега започват!“, каза в приветственото си слово директорът Георги Георгиев. „Учете все така прилежно и с вдъхновение. Пожелавам ви да бъдете лидери, да отстоявате себе си и да следвате мечтите си. Не се съмнявайте във възможностите си и заставайте зад това, в което вярвате. Но преди всичко, бъдете добри хора, защото никое голямо постижение няма значение само по себе си, ако не си добър човек и не чувстваш съпричастност“, каза още Георгиев и пожела на „На добър час и щастлив път!“ на младите хора.

С много закачки и отброяване до 12 абитуриентите поставиха финалната точка на ученическия живот и безгрижието на детството, за да поемат отговорност за своето бъдеще. По традиция, след тържествената церемония дванадесетокласниците извиха красиво право хоро в двора на училището. От учебното заведение им пожелават да печелят в състезанието на живота, да имат куража да реализират мечтите си, да бъдат обичани и добри, за да направят света малко по-добър.

c