Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Над 6 000 възпитаници на ЕГ „Гео Милев“ – Добрич се реализират успешно по цял свят

С много приятни емоции, гордост, удовлетвореност и музикални изпълнения беше наситен патронният празник на Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич днес.

Присъстваха бивши и настоящи учители и ученици, приятели.

„Днес ЕГ „Гео Милев“ има светъл празник, чества своя 51-ви рожден ден. Това е ден на гордост и признателност към живота и делото на нашия патрон Гео Милев. Изгорял в пламъците на онова смутно време, но неговият пламък продължава да гори и днес у нас, геомилевци. Поет, публицист, художник, режисьор, преводач от девет езика, издател, борец за свобода. За него изкуството е най-висшата религия, а самият той е олицетворение на движението и промяната. Ярък представител на европейската литература, може би, най-европейския поет на България“, каза в празничното си слово директорът Миглена Василева. Тя посочи, че 51 години са добър повод да погледнем към миналото и да направим сметка на постигнатото. За ЕГ „Гео Милев“ равносметката е 51 години на всеотдаен труд и духовност, над 6 000 възпиитаници на гимназията, реализирали се като лекари, учители, духовници, политици, общественици, многобройни първенци на областни и национални състезания, конкурси и олимпиади.

Тази учебна година също не прави изключение, посочи директорът и връчи грамоти на учениците с особени постижения през годината.

Беше отдадено дължимото и на първия директор на гимназията, покойния Йордан Парушев, положил основите и традициите на любимата гимназия, но също е отвоювал достойното й място в областта. С неуморния си труд преподавателите успяват да я поставят сред училищата с най-високи резултати по ДЗИ.

Директорът на гимназията благодари на всички учители – бивши и настоящи за постоянството, всеотдайността и усилията да превърнат учениците в личности. „Бъдете достойни последователи на нашия патрон, прославяйте гимназията с устрема и успехите си. Посрещайте смело предизвикателствата на 21 век, бъдете промяната в него, също като Гео Милев“, призова тя.

Присъстващите бяха поздравени от талантливите възпитаници на гимназията.

c