Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Музикалната школа към НЧ „Йордан Йовков“ в Добрич отбеляза 65 години (+снимки)

Талантливи деца, възпитаници на Народно читалище „Йордан Йовков-1870” в Добрич, изнесоха вълнуващ концерт. Той бе по повод 65-ата годишнина на Музикалната школа в читалището

Аплодисменти със своите изпълнения предизвикаха възпитаници на класовете „Цигулка” и „Пиано” с преподавател Вела Желева, и на школата по китара с преподавател Красимир Димитров.

Децата на възраст от 6 до 17 години представиха музикална палитра от различни стилове.

Младите китаристи - от 5 до 11 клас, се представиха в различни формации. Изпълниха класически произведения, сред които пролетни валсове Дунавски валс, фламенко и други.  

Заниманията в класовете „Цигулка” и „Пиано” изискват всекидневен упорит труд, посочи Вела Желева. Децата научават много важни неща – умение за по-добра концентрация, организираност, дисциплина, самоконтрол, умения да се работи продължително, упорито и качествено. Всичко това добавя самоувереност и самочувствие в живота на децата, споделя Вела Желева.

Всяко дете, което има желание, тръпка към инструмента и музиката може да стане възпитаник на Класа по китара в читалището, посочи преподавателят Красимир Димитров. Там младите хора изучават не само класически произведения, свирят се жанрови пиеси, популярни песни и други. По желание на учениците се изпълняват и рок парчета, включително и на групи като „Металика”. Интересът към китарата е по-голям сред момчетата, но има и момичета, които се увличат по инструмента.

c