Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

„Милостиво сърце” от Добрич с кампания за изгорелия дом на 7-членно семейство

Кампания за изграждане на нов покрив на дома на 7-членно семейство от село Генерал Колево, който изгоря при пожар, започва Фондация „Милостиво сърце” в Добрич, обяви нейният председател Александър Иванов. Той припомни, че основната дейност на организацията е да помага на бездомните хора.

За Про Нюз Добрич Иванов сподели, че за изграждането на покрива ще са необходими около 20 000 лева при сегашните цени на строителните материали.

По думите на председателя на „Милостиво сърце” в момента 7-членното семейство е настанено в общинско жилище в Добрич. Благодарение на Фондацията и нейни приятели то е обзаведено с всички необходими мебели и електроуреди. Семейството обаче живее с надеждата, че ще се прибере някой ден в своя си дом.

Припомняме, че пожарът избухна в сутрешните часове на 7 февруари. Причината за произшествието бе късо съединение в ел. инсталацията. Пламъците унищожиха покривната конструкция и цялото имущество. В изгорелия дом живееха 6 души – съпрузите, двете им деца – на 5 и 7 години, дядо им и негова 16-годишна племенница. Дни след пожара – на 13 февруари, майката роди третото си дете.

Средства за изграждане на покрива може да дарите на следната банкова сметка:

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG22 BPBI 7938 1061 8002 01

Милостиво сърце Фондация

Основание: Дарение за село Генерал Колево

c