Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Иновативно средно училище „Любен Каравелов“ в Добрич изпрати абитуриентите

Последният училищен звънец удари днес за зрелостниците от паралелката „Софтуерни и хардуерни науки“ на Средно училище „Любен Каравелов“ гр. Добрич. Вълнуващото събитие се проведе в двора на училището и включваше тържествена част и музикални поздрави от учениците. С прочувствени послания, дванадесетокласниците се сбогуваха с любимите си учители и на всеки един от преподавателите си подариха грамота и цвете.

Тази учебна година училището може да се похвали с много постижения: София Иванова и Христо Събев от 12 клас се класираха на III място в Областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии и утре, 14 май, им предстои участие в националния кръг. Матей Иванов и Павлин Колев от 8 клас заеха I място в Областния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии, категория „Мултимедийни приложения“ и на тях също им предстои участие в националния кръг на 14 май.

Освен в областта на информационните технологии, училището има високи отличия в науката, изкуствата и спорта.

Учениците и учителите от Иновативно средно училище „Любен Каравелов“ имат възможността през настоящата учебна година да работят в новооткрития STEM център „Дигитални създатели“ и вече успешно провеждат проекто и проблемно базирани уроци с практическо приложение.

Училището пожелава успешно дипломиране на всички зрелостници в Добрич.

c