Бизнес Водещи новини Общество Туризъм Храна и напитки

„Еко Агро“ впечатли посетителите на международното изложение в Бургас с екопродуктите си

Дъщерната компания на Албена АД „Еко Агро“ – производител на натурално чисти фермерски продукти, представи част от асортимента си на провелото си в Бургас международно земеделско изложение, съобщават от комплекса. Форумът събра на едно място професионалисти в областта на растениевъдството, животновъдството, производството на храни, напитки и други произведения на хранително-вкусовата промишленост от цяла Европа.

Посетителите на щанда на Еко Агро опитаха натуралните нефилтрирани и неподсладени сокове от ябълки, круши и череши, отгледани в собствените градини на компанията. Впечатление направи натуралният пчелен мед, носещ дъхавия аромат на билките и полските цветя от пасторалните райони около Балчик и с. Оброчище.

Ценителите на бутиковите изби опитаха от подбраните вина на Geranea, произведени от белите сортове грозде Шардоне, Совиньон блон, Вионие и Мускат Пти Грен. Отгледани в лозовите масиви по източните склонове на долината на река Батова, вината впечатлиха с наситения си жълт цвят с искрящи зелени оттенъци, с добрата свежест, плътност и дълъг послевкус. Внимание бе отделено и на телешкото месо от породата Блек ангъс, отглеждана изцяло на пасищен принцип.

Форумът бе организиран от Министерството на земеделието и храните на Република България, посветен на 30-тата годишнина от прилагането на подхода ЛИДЕР, при който фокусът се поставя върху местните общности като двигател за развитие на Европа. Специално за събитието пристигнаха представители на Европейската комисия, на местни инициативни групи – МИГ от стария континент, много професионалисти и любители на природосъобразния начин на живот.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.