Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Каварна тържествено изпрати своите абитуриенти от Випуск 2022

С много вълнение 62-ма абитуриенти от Випуск 2022 на СУ „Ст. Караджа“ и ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ в Каварна чуха за последно училищния звънец.

В училищният двор на СУ „Ст. Караджа“ тържествено бяха изпратени 37 зрелостници. Директорът на гимназията Емил Андонов приветства дванадесетокласниците с думите „Бъдете смели и отстоявайте себе си! Желая ви да бъдете здрави. Успех по пътя, който сте избрали! На добър час!“, съобщават от общинската администрация.

Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева се обърна към зрелостниците с думите: „Където и да сте, колкото и успехи да сте извоювали – винаги помнете от къде сте тръгнали. Не забравяйте родния дом и родния град. Растете, превземайте хоризонти, посрещайте бурите с открити сърца, бъдете умни и дръзки! Със силата на младостта раздавайте доброта и усмивки, за да успявате. Вълнувайте се винаги и постоянно като активни млади хора! Бъдете честни и безкористни в намеренията си, бъдете добри човеци! Носете красотата на света! И не забравяйте, че вие, от Випуск 2021/2022 година, сте част от историята на вашето училище! Надяваме се след години някои от вас да се завърнат и дадат всичко от себе си за новото, модерно и красиво развитие и бъдеще на морския ни град Каварна. На добър час! На добър път !“

Професионалната земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“ бе изпълнена с усмихнатите лица на абитуриентите, които за последен път прекрачиха прага на училището като ученици. 25 завършващи отброиха до 12, заедно със своите класни ръководители.

„Вие сте нашата гордост и няма да крием тъгата си от раздялата. На добър час!“, сподели Радка Илиева – директор на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“.

Кметът Елена Балтаджиева поздрави завършващите и остави свое послание върху ризите на някои от випускниците.

c