Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стела Ангелова е носителят на наградата „Ивайло Петров” на СУ „Св. св. Кирил и Методий” в Добрич

Стела Ангелова от 12 а клас на СУ „Свети свети Кирил и Методий” в Добрич е тазгодишният носител на традиционната училищна награда „Ивайло Петров”. Тя й бе връчена по време на тържеството по повод патронния празник на учебното заведение и 150-годишнината от създаването на Първото класно училище в Добрич.

Стела е повече от 11 години част от детска фолклорна танцова студия „Добруджа” и е представлявала Добрич и България на фестивали в Испания, Италия, Кипър, Полша, Украйна и други държави. Автор е на редица стихотворения, рисунки и карикатури, за които е отличена на областно и национално ниво. Класира се многократно и е защитавала името на СУ „Св. св. Кирил и Методий” на областни кръгове и състезания по български език и литература, по английски и руски език, биология и здравно образование. Стела е с отличен успех през 12-те години на обучение. Тя е активна участничка в множество училищни благотворителни инициативи. Дванадесетокласничката е трудолюбива, отговорна, отзивчива и състрадателна.

По време на тържеството бе връчена и годишната училищна награда „Първенец на абитуриентски випуск за 2022 година”. С нея е отличена Емона Донева от 12 а клас. Зрелостничката е с отличен успех през 12-те години на обучение. Защитавала е авторитета на СУ „Св. св. Кирил и Методий” с постигнати призови места на областни кръгове на олимпиади по български език и литература, история и цивилизации, биология и здравно образование. Емона е отличена на 14-ия Национален конкурс за поетеси „Дора Габе”  и на 4-ти Областен конкурс за есе „Промени ли ни изолацията към по-добро?” Абитуриентката е носител на 8 първи награди с танцова формация „My Dance”. Тя е пример за любознателност, доброта и толерантност.

c