Водещи новини - дясно Образование

С грандиозен концерт започна честването на 150 г. СУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич

Празничен концерт по повод 150-годишнината на СУ “Св. Св. Кирил и Методий” се състоя в навечерието на празника на учебното заведение, наследник на първото класно училище в Добрич.

На сцената на площад „Свобода“ се раздаваха любими изпълнители от Добрич. Сред тях народната певица, наричана Славея на Добруджа, Галина Дурмушлийска. Участваха младите таланти от Студио за поп-рок певци „Сарандев“, както и Георги Костадинов – финалист в „Гласът на България“. Много настроение внесоха изпълненията на Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник-ръководител Данаила Петрова, ръководител на оркестъра Николай Иванов

Днес, когато училището отбелязва своя патронен празник и годишнината, празничната програма продължава с откриване на паметна плоча на Йосиф Стоянчев, основал Първото класното училище през 1872г – в 09.45 ч.

От 10.30 ч. от Концертна зала „Добрич“ до паметника на светите братя Кирил и Методий ще се състои празнично шествие. Пред паметника в 11 часа ще започне тържеството на училището.

По повод юбилея е подредена изложба на открито на РИМ – Добрич,  която е под наслов „Там, дето знаньето живей. Към историята на първото класно училище“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.