Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Сдружение „Черноморски изгрев“ ще получи над 77 хиляди лева по Рибарската програма

Риболовно сдружение „Черноморски изгрев“ сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от 77 250 лева по Програмата за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., съобщиха от Министерството на земеделието.

Организацията обединява значителна част от риболовните кораби по Северното Черноморие, в района между Бяла и Дуранкулак. В Сдружението членуват повече от 35 фирми, които оперират над 45 риболовни кораба с дължина над 12 метра в морските общини на областите Добрич и Варна. Основните видове риба, които са обект на риболов от корабите на Сдружението, са барбун, калкан, рапан, акула, трицона, сафрид и лефер.

Със средствата бенефициентът в качеството му на организация на производителите на продукти от риболов ще изпълнява План за производство и предлагане на пазара на основните продукти от риболов, реализирани в рамките на една година. Финансирането на предвидените дейности от плана се осъществява в рамките на мярка 5.1 „Планове за производство и предлагане на пазара“.

Част от дейностите в плана включват реализация на рекламна кампания, провеждане на обучения за рибарите, закупуване на облекла за екипажите на корабите и др.

Вижте още в сайта AgroDobrich

c