Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Пенсионери чакат по над два часа, за да си вземат пенсиите от Централната поща в Добрич

Пенсионери чакаха по два и повече часа днес пред Централната поща в Добрич, за да си вземат пенсиите. 20 дни след кибератаките срещу Български пощи проблемите със софтуера продължават. Днес пенсии се изплащат ръчно, по хартиени списъци.

„Три гишета работят. Казваш си името и ЕГН-то, намират те в списъка и се подписваш. Преди с компютъра ставаше много по-бързо, а днес чаках два часа. Други хора са чакали и повече“, сподели възрастна добричлийка.

Днес по график от пенсията си от Пощата могат да вземат родените от 1925 до 1939 година. По-младите пенсионери получават парите в следващите два дни.

Някои от пенсионерите, които си получават парите по банков път, също имаха проблеми. Такива имаше например в клона на УниКредит Булбанк срещу сградата на Общината. Възрастни хора пробваха да изтеглят пари от банкомата на входа на банката, но безуспешно. Други пък казаха, че са си взели пенсиите. Обяснено било, че към сметките се подават неравномерно суми и към някои сметки няма преводи. Не е сработила системата на банката заради проблемите с Български пощи.

Пенсиите ще се изплащат до 20 май.

c