Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Клуб по плажен тенис "Добрич" организира първи турнир по Северното Черноморие

Клубът по плажен тенис "Добрич" получи своята официална регистрация в регистъра на ЮЛНЦ и вече тече организацията на първия турнир по плажен тенис по Северното Черноморие, съобщи Митко Димитров, председател на УС.

На 21 и 22 май в комплекс "Аква лайф" в Кранево ще се проведе третият отборен турнир по плажен тенис - формат, който е единствен в България. В един отбор участват 3-ма състезатели - А, В и С, които формират и 3 двойки - АВ, ВС и АС, и по този начин изиграват 3 срещи срещу друг отбор. Победителите в турнира ще станат носители на купа "Добруджа".

Домакините от КПТ "Добрич" са подготвили схема за 16 отбора, като срещите от груповата фаза ще се проведат на 21 май /събота/. За фазата на елиминация на 22 май /неделя/ ще се класират първите 2 отбора от всяка група. По програма финалните срещи ще започнат около 13:00 часа.

Организаторите отправят покана до всички любители на спорта от Добрич и региона да прекарат два приятни дни край морето и ги уверяваме, че ще станат свидетели на доста оспорвани срещи от този, все още недостатъчно познат в България, спорт, като плажния тенис. А за онези от тях, които проявяват желание да се пробват с ракета в ръка на плажа, през втория ден на турнира ще бъде осигурен 1 игрален корт за свободна игра.

c