Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Златни медали за гимнастичките на СКЕГГ „Виктория” от Добрич от международен турнир

Първо място и златни медали завоюваха талантливите момичета на Спортен клуб по естетическа групова гимнастика „Виктория” в Добрич с президент и треньор Мариета Канаврова на международния турнир “14th International Academic Cup ”. Оспорваната надпревара се проведе в зала „Арена Армеец” в София на 5 и 6 май. 

Припомняме, че миналата година клубът донесе в Добрич първите и единствени до момента медали от Държавно първенство по естетическа гимнастика.

За почетното първо място на стълбичката СКЕГГ „Виктория” победи два изключително силни отбора – един чуждестранен и един български. На второ място остана  румънският „Eden Coquette”, а на трето – ЦСКА. „Това са 2 изключително силни клуба, с опит и традиции в естетическата гимнастика, които младият и съвсем нов клуб „Виктория” от Добрич размина на стълбичката, и то с убедителна преднина - коментира за Про Нюз Добрич Канаврова. - Този абсолютен и грандиозен успех клуб „Виктория” завоюва с отбор в най-малката възрастова група 6-8 г., в изключително динамичната категория „къса програма”. Още на първия ден клубът от Добрич взе значителна преднина във временното класиране, която защити и на финала, с даже още по-висока оценка на второто си изиграване”.

Заслужени адмирации за малките „големи” шампионки от клуб „Виктория”: Румяна Йорданова Йорданова, София Йорданова Иванова, Мария Мартинова Вълчанова, Габриела Златкова Маринова, Вяра Антонова Раданова.

Мариета Канаврова благодари на родителите на малките гимнастички – за неотлъчната подкрепа, любов и всеотдайност, на Йовка Няголова – за методическата помощ по време на тренировъчната подготовка на децата, на Академия "Мирен Свят" и Арт Център "Палитра", в чиито зали тренираха състезателките. „Щастливи сме и за обстановката на приятелство и взаимна подкрепа, които успяхме да изградим с конкурентния ни клуб от Добрич СКГ „Алексия”. Това също е своеобразна победа и част от всичко, за което се борим по пътя”, сподели президентът на СКЕГГ „Виктория”. Тя благодари сърдечно и на Българската федерация естетическа групова гимнастика за високия професионализъм и перфектната организация на събитието, но най-вече - за вниманието, отношението и грижата към треньорите и децта. „Имаме изключителна федерация, която влага сърце и душа за развитието и популяризирането на естетическата гимнастика и не случайно в международен план България е една от водещите страни в този вид спорт”, посочи треньорът от Добрич.

В страната ни има 34 клуба по естетическа групова гимнастика, като СКЕГГ „Виктория” е един от тях. Клубът работи с деца от есента на 2020 г., като отборите, които сформира, са в най-малките възрастови категории, защото „гимнастички се правят като се започне от възможно най-малка детска възраст”, обяснява президентът на СКЕГГ „Виктория” Канаврова. Клубът все още приема нови попълнения, връзка на тел. : 0888256202 - Мариета Канаврова. Освен естетическа гимнастика, развива още въздушна акробатика и работи с деца във всички възрастови категории, в групи както за начинаещи, така и за напреднали.

c