Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

На 99 години почина ветеранът от Втората световна война Петър Гатев от село Сенокос

На 99 години почина ветеранът от Втората световна война Петър Гатев Йовчев от село Сенокос, община Балчик.

Днес, когато се отбелязва Денят на Победата на Съюзниците над Нацистка Германия през Втората световна война, денят на капитулацията на Германия през 1945 г., почина ветеранът от Втората световна война Петър Гатев Йовчев от село Сенокос, Балчишко.

Той навърши 99 години на 3 април. По този повод негови гости бяха представители на СОСЗР-Балчик и ученици от 2-б клас при училище „Антим-І ,които работят по националната програма 110 години от Балканската война и 77 години от Втората световна война. Тогава в своето слово председателят на СОСЗР полковник  от запаса Иван Апостолов върна ветерана към неговите спомени от войнишките години, за бойните другари в окопите и за тези, които не се върнаха в родината и предизвикаха две сълзи, които се стекоха по ведрото му до момента лице.

Петър Гатев Йовчев бе обявен за „Общественик на 2018 година”

Погребението ще бъде в село Сенокос , утре, 9 май 2022 г. от 13.30 ч.

Светла да е паметта на Петър Гатев Йовчев!

Екипът на Про Нюз Добрич поднася съболезнования на семейството и близките му!

На снимката: Петър Гатев Йовчев при връчването му на отличието "Общественик на 2018 година" с кмета на Община Балчик Николай Ангелов и Маруса Костова - собственик на вестник "Балчишки телеграф". Снимка: Хаджи Георги ЙОВЧЕВ

c