Водещи новини Общество

Честване на 9 май и шествие на “Безсмъртният полк” в Добрич

Честване на 77 години от края на Втората световна война и Ден на Европа организира утре, 9 май Община град Добрич. То ще се състои от 10.00 ч. пред Паметника на загиналите във Втората световна война добруджанци, съобщават организаторите.

По случай Деня на победата ще се състои и шествие на “Безсмъртният полк”. Тази година то ще е от Паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война до Паметника на Съветската армия, съобщи за Про Нюз Добрич координаторът на „Безсмъртния полк“ за Добрич Лариса Димитрова.

„И през 2022 година на 9 май по пътищата на България ще марширува „Безсмъртният полк“. Тази независима гражданска международна акция вече се превърна в традиция. Въпреки тежкото ежедневие нашият строй остава единен и продължава да пази Истината за саможертвата и за Великата победа над хитлеристките пълчища. Тази Победа е дело на нашите предци и роднини, които отдадоха живота и силите си за един нов свят – за свят без фашизъм и нацизъм“, заявяват организаторите на обществената акция, стартирала в Русия, която през последните години се провежда и в други държави, включително и в България.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.