Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Успешно участие на СКГ "Алексия" от Добрич на международния турнир ”Academic cup“

„Гимнастиката в Добрич “се събужда”, което е огромна гордост за нашия малък град“, добави президентът на СКГ „Алексия“

СКГ “Алексия“ взе участие в 14 тото издание на международния турнир по естетическа гимнастика ”Academic cup“ с 4 от своите ансамбъла, в 4 възрастови групи.  Това бе първото участие на състезателките от СКГ „Алексия“ в турнира, който се проведе в зала „Арена Армеец“. „Тежко и трудно състезание“, коментира хореографът и президент на Спортен клуб „Алексия” Севдалина Мавродиева-Нейкова.

Четирите ни ансамбъла се състезаваха в 4 възрасти в най-трудната категория в Естетическата гимнастика – „Дълга програма“. Всички играха на квалификация и след това - на финал, т.е по два пъти. Резултатите ни сега са значително по-високи от тези на Държавното първенство преди 6 месеца, което е най-важното засега.

Изключително съм доволна и горда от представянето на всички. Особено от най-малките ни гимнастички, които бяха единствените 5-годишни деца в турнира, сподели пред Про Нюз Добрич Севдалина Мавродиева.

Резултатите за СКГ „Алексия“ в крайното класиране са: възраст 6-8 години - 3 място; 19-12 години - 6 място; 12-14 години - 6 място; Ансамбъл девойки - 3 място.

„Стискаме палци условията ни за тренировки да се подобрят занапред, защото, за разлика от всички наши конкуренти, които тренират целогодишно в отоплени зали с гимнастически килими, ние имахме само две седмици работа на килим в зала „Русалка“. Работата на реален терен е 80 процента от подготовката на един ансамбъл, т.е все пак сме сътворили чудеса“, коментира Мавродиева.

Клубът благодари на всички деца и родители. Поздравява другият добрички клуб “Виктория”, който се завърна с 1 място при най-малките в категория „Къса програма“. „Гимнастиката в Добрич “се събужда”, което е огромна гордост за нашия малък град“, добави президентът на СКГ „Алексия“.

c