Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Детски музикален театър “Дея” от Добрич кани на премиерата на мюзикъла “Коралайн”

Детски музикален театър “Дея” представя мюзикъла “Коралайн” по адаптация на книгата на Нийл Геймън, съобщи художественият му ръководител Лана Анцаридзе.

Тя и нейните талантливи възпитаници ще потопят публиката в една приказна история пресъздадена чрез магията на танца и музиката, за едно момиче на име Коралайн, която се намира на кръстопът между безмилостната действителност и наивната фантазия. 

Отговора на въпросите какво ще избере Коралайн и къде ще остане ще стане ясен още на премиерата на спектакъла, която ще бъде на 19 и 23 май в драматичен театър “Йордан Йовков” от 19:00 часа.

Детският музикален театър "Дея" работи с деца от 5 до 16 години. Пламъчето на любовта към сцената в сърцата на стотици деца от Добрич запали талантливата Лана Анцаридзе. Благодарение на нейните умения те танцуват, пеят, играят театър и радват публиката както в Добрич, така и на други места в страната. Някои от тях дори избират тези сценични изкуства за свой професионален път е в момента са студенти в такива специалности. Лана е ръководител на Детски музикален театър „Дея”, Танцов театър „Дея” и Клуб „Театър”, който е към Общински младежки център „Захари Стоянов”.

Трупата е носител на редица отличия от национални и международни форуми. В афиша й са спектакли като "Алиса в страната на чудесата", "Чарли и шоколадовата фабрика", "Седем" и други спектакли.  

c