Водещи новини - дясно Каварна Общество

На Гергьовден изложението „Вкусът на Добруджа“ гостува в Каварна

На 6 май, по случай празника на Каварна, фондация “Добруджа – история, традиции, култура” и Община Каварна организират Фермерско изложение “Вкусът на Добруджа”.

Събитието ще се състои от 11 до 17 часа на площад „Защитата на Каварна“. Жителите и гостите на Каварна ще могат да се запознаят с малки производители от Добруджанския регион и ще намерят разнообразие от пресни сезонни зеленчуци, мед и пчелни продукти, продукти от краве мляко, пъдпъдъчи яйца, семена и ядки, натурални сокове, класически и плодови вина, риба и морски деликатеси, занаятчийски изделия и др.. Всичко това приготвено и поднесено лично от производителите и техните семейства/екипи.

Опитайте вкуса на традициите с:

Кравеферма Милкана, с. Стожер, общ. Добричка – сирене, деликатесни сирена с билки и подправки, кашкавал, кисело и прясно мляко;

ЗП Атанас Атанасов – Натурален мед от местността Орлова могила, общ Добричка;

ЗП Снежанка Добрева, с. Дъбрава – пъдпъдъчи яйца;

Рибовъдна ферма с. Славеево, общ. Добричка – риба и морски деликатеси;

Пчелин ХАЛЕВ, местност Суха река в Натура 2000, общ. Крушари – мед и пчелни продукти;

ЗП Маргарита Колева, с. Средина – орехи, лешници, тиквени семки;

ЗП Марияна и Пламен Петкови, с. Плачидол – сезонни зеленчуци и подправки;

Елка Костадинова – здравословни сладкиши от фермерски продукти;

Медена къща Михови, с. Прилеп – мед и пчелни продукти;

Натурални плодови и класически вина на ЗП Емил Димитров, винарна РЕАЛИТИ;

БИО пчелин ШЕРБА – с. Гроздьово – мед и пчелни продукти;

Ще бъдат представени и уникалните ръчно изработени занаятчийски изделия на Ана Пеева от с. Кардам – майстор на тъкането и плъстенето с вълна върху фини материи, както и на Людмила Шапар  от Балчик– ръчно изработени кукли и декорации за дома с полимерна глина.

Местни производители, които добиват своята продукция по щадящ природата начин, без химически торове, изкуствени консерванти и подобрители, които желаят да представят своята продукция на фермерските ни пазари в Добрич, Балчик, Варна, София, могат да се свържат с организаторите през страницата Фермерски пазар Добрич във фейсбук, чрез мейла ни pazari@hrankoop.com или на тел: 0878781697

Изложението е част от Фермерски пазари Хранкооп и се провежда с любезната подкрепа на Община Каварна към малките регионални производители.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.