Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Инж. Симеон Симеонов поздрави жителите на Тервел с празника на града

6 май се отбелязва и като Ден на град Тервел от 2011 г., когато отваря врати и е осветен новоизграденият храм „Св. вмчк Георги Победоносец”. От тогава се спазва традицията градът да празнува в деня, когато най-големият храм чества празника на своя патрон.

По повод празника на града кметът на Община Тервел инж. Симеон Симеонов отправи поздравление към жителите му:

Уважаеми жители на Община Тервел,

Поздравявам Ви по случай Деня на Тервел- Гергьовден, който един от най-големите български празници!

В историческия и народния календар Гергьовден е светла дата и празник, който ни зарежда с национално самочувствие, вдъхва нови духовни сили и кураж. На 6 май – Деня на храбростта почитаме Свети Георги Победоносец. Тачим името на светеца – великомъченик, защото той е олицетворение на храброст и покровител на силните и смелите. Св. Георги ни повелява – да побеждаваме злото и да даваме път на добротата! И никакви обстоятелства не могат да променят изконния смисъл на този голям празник, независимо от нашата вяра и религия.

И както се пее в една българска народна песен: "Хубав ден Великден, още по-хубав – Гергьовден..." Гергьовден бележи началото на пролетта. Той е свързан с пробуждането на природата и с раззеленяването на гори и ливади, насищащи въздуха с аромат на цветя, треви и билки. Пожелавам на всички земеделци и животновъди да са пълни зърната на пшеницата, царевицата, слънчогледа; да са тучни ливадите, на които пасат стадата ви; да имате най-богата реколта и най- здравите животни!

Честит празник и на имениците! Приемете моите искрени пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля във всяко ново начинание! Носете с гордост името си!

Уважаеми съграждани, убеден съм, че благодарение на нашите задружни усилия ще преодолеем всички изпитания, които ни очакват. За да продължим да работим заедно за каузата, която ни обединява- благото на родния град и общината!

Нека Свети Георги Победоносец ни закриля, вдъхва смелост и увереност във всяко начинание!

Дано във всеки дом да има здраве, вяра и благоденствие!

Нека небесният закрилник на гр. Тервел – Св. Вмчк Георги победоносец да бди над всички нас!

Честит празник!

ИНЖ. СИМЕОН СИМЕОНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ

c