Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

С факелно шествие СУ „Никола Вапцаров“ в Ген. Тошево отбеляза Деня на храбростта

Денят на храбростта 6 май беше тържествено отбелязан в Генерал Тошево с факелно шествие на ученици и учители от средно училище „Никола Вапцаров“.

Инициативата бе в рамките на национална програма на МОН и Министерство на отбраната „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“.

Шествието поднесе венци на паметника на ген. Стефан Тошев и на паметника на загиналите във войните.

Програмата „Изучаване и съхраняване на традициите и историята на Българската армия“ се осъществява през учебната 2021/2022 година. Тя залага на патриотичното възпитание като част от образователния процес, който има за цел формирането на личността от най-ранна възраст.

Целите й са изграждане и поддържане на училищни традиции, свързани с патриотичното възпитание, формиране на граждански ангажирани личности, приобщени към ценностите на демократичното общество, осмисляне на свободното време на учениците със занимания по интереси, подпомагащи интелектуалното, духовното, нравственото и физическото им израстване, както и засилване на интереса на учениците към историята и постиженията на българската армия.

c