Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Зрелостници от ЕГ "Гео Милев" в Добрич в топ 10 на олимпиадата по немски език

От 10 часа в зала "Нели Божкова" ще се състои тържествената церемония за връчване на немските дипломи на зрелостниците от ЕГ "Гео Милев"

Двама абитуриенти от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич се класираха в челната десетка на националната олимпиада по немски език към МОН. Постижението на Йоана Георгиева от 12 "а" клас е 5,75, а на Християн Димитров от същия клас – 5,50. Младежът е приет в два университета в Холандия, информационни технологии.

Днес те ще получат учредените от тази година плакети. С такива ще бъдат удостоени четирима ученици, които през годините на обучението си в гимназията са били най-добри участващи във всички немски форуми и олимпиади.  

Ще бъдат удостоени с тях  по време на тържествената церемония за връчване на немските дипломи на зрелостниците от гимназията.

Събитието ще се състои днес, 4 май, от 10 ч. в огледална зала „Нели Божкова“.

Традицията съществува вече 20 години. Тази година дипломи ще получат 32-ма абитуриенти, от които 28 завършват с ниво С1, а четирима с В2, което е много добро постижение, сподели пред Про Нюз Добрич преподавателят по немски език Румяна Янкова.

На церемонията ще присъства Сибиле Шабанска – специалист консултант по немски език към посолството на Германия в България.

c