Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Празник на словото и музиката сътвориха в Добрич Камелия Кондова и Асен Масларски

Добрич се превърна в истински празник на словото и музиката, на изкуството.

Присъстващите имаха възможността да се насладят на изпята поезия и рецитирана музика под надслова на стихосбирката на Камелия “Спомням си, че и без теб съм живяла…” с избрана любовна лирика.

Срещата на творците с почитателите на изящното слово и музика бе под наслов „Разказани чувства с перо и китара“.  

Камелия Кондова е родена в Добрич. Автор е на 10 стихосбирки, удостоена е с Националната литературна награда „Дора Габе“, Голямата награда на националния конкурс „Петя Дубарова“, Голямата награда на националния конкурс „Веселин Ханчев“ (двукратно), Първа награда на в. „Литературен глас“ – Стара Загора, Първа награда от националния конкурс „Петър Алипиев“ и др. Член е на Съюза на българските писатели от 1997 г.

Асен Масларски е поет и композитор, който никога не окачва китарата си на гвоздея, завладял България с „белите си мъжки песни“. 

Пред публиката в Добрич след поетично-музикална обиколка на България Асен Масларски изпълни две песни по стихове на поетесата Таня Топалова и сподели, че, когато е написал музиката за „Пепеляшка“, си е представял, че тя ще бъде изпълнена от Лили Иванова. Оказа се, че той е бил вдъхновен и от друг творец от Добрич – Александър Белчев. Композирал е песни по негови текстове - „Равноденствие“, „Белег“ и „Лятото“, и днес слушаме с удоволствие.

Обединени от любовта към поезията, особено ако тя може да бъде изпята, Камелия Кондова и Асен Масларски сътвориха истински празник за ценителите на изкуството.

c