Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пожарът в незаконното сметище край ул. „Калиакра“ в Добрич е овладян

Към момента пожарът на нерегламентираното сметище по ул. „Калиакра“ в Добрич е овладян, каза за Про Нюз Добрич началникът на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към РД „Пожарна безопасност и защита на населението” Тихомир Катранджиев.

Възможно е да има тлеене в дълбочина на боклуци, но по думите на Катранджиев собственикът на парцела е предприел действия да затрупа с пръст проблемните участъци. Причината за възникването на пожара не е известна. Възможно е да е имало самозапалване, каквото често се случва в сметища, или небрежност при боравене с огън.

Както вече съобщихме, пожарът е избухнал вчера, сигналът за инцидента е подаден в 17.45 часа. Жители на Добрич сигнализираха, че тази сутрин са усетили остра миризма на изгоряло.

Това е вторият пожар на това място за последните два месеца. Припомняме, че нерегламентираното сметище горя и в края на месец февруари 2022 година. От РИОСВ-Варна преди време информираха медията, че е дадено предписание на кмета на община Добрич за почистване на допуснатото замърсяване там в срок до 07.03.2022 г. Про Нюз Добрич отправи днес запитване до Общината дали е изпълнено даденото предписание от РИОСВ-Варна, дали междувременно има промяна в собствеността на терена, какво е предназначението му и др.

снимка - архив

c