Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отлично представяне на абитуриентки от Добрич във философско-исторически конкурс

За отлично представяне на абитуриентките Симона Георгиева и Явора Желева от СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич в Четвъртия ученически национален философско-исторически конкурс на СУ „Вела Благоева“ и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново съобщават от учебното заведение. Темата тази година беше „Моята конституция“ и в него взеха участие 220 участници от 45 населени места.

В резултат на представянето си дванадесетокласничките ще могат да използват оценките от конкурса при кандидатстване в специалностите на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, вместо оценката от Държавния зрелостен изпит.

Конкурсът се провежда под патронажа на член-кор. проф. доктор на юридическите науки Атанас Семов, носител на Катедра „Жан Моне“ на Европейския съюз, преподавател в Юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“ и съдия в Конституционния съд на Република България. В комисията за оценка на авторските текстове са изтъкнати преподаватели, като проф. д.и.н Милко Палангурски, проф. дн. Вихрен Бузов, проф. д-р Радослав Радев, доц. д-р Деница Узунова.

От училището поздравяват момичетата и техния преподавател Димитър Димитров.

c