Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Украинска кола е с надупчени стъкла в Балчик, според Прокуратурата не става въпрос за стрелба с оръжие

Собствениците на украински автомобил, паркиран в Балчик, открили колата си с надупчени стъкла. За инцидента разказа пред Про Нюз Добрич Олга Бондаренко от Одеса. „На 28 април сутринта, когато излизахме от дома, където сме отседнали, видяхме, че колата ни е с пробити стъкла на задното ляво и задното панорамно стъкло. Видяхме пет дупки, а в колата намерихме метални топчета“, каза Бондаренко, която смята, че по колата е стреляно. На мястото дошли полицейски служители, които направили оглед. По думите на жената, полицаите са казали, че може да е използвана някакъв вид прашка.

„В България като туристи не сме влизали с никого в конфликти, живеем мирно и спокойно. Не знаем защо ни направиха това, много е обидно и страшно! Бягахме от страната си от обстрел, но за съжаление това ни се случи тук. Искаме просто да бъдем в безопасност. Моментът е сложен за нас, нямаме доходи, а смяната на това стъкло ще бъде неочакван разход“, добави жената.

От Районната прокуратура съобщиха за Про Нюз Добрич, че не става въпрос за стрелба с огнестрелно оръжие. Украинският гражданин, който е собственик на автомобила, се е явил в Районното управление в Балчик и е поискал да му бъде предоставено удостоверение за инцидента, което да представи пред застрахователя. Полицейски служител е посетил мястото, видял е пукнато панорамно стъкло, но не може категорично да се посочи от какво е нарушена целостта на стъклото. На мястото няма камери и свидетели. Предполага се, че става въпрос за непредпазливо или случайно деяние.

„Няма никакви данни да е стреляно с огнестрелно оръжие или друго такова“, каза говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев. Самият украински гражданин не е поискал да пусне жалба. Според полицията това, което се вижда на снимката, не е патрони, а вероятно сачми от лагери.

c