Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Спални чувалчета получи Отделението по неонатология в Добрич

Спални чувалчета за новородените получи от „Ейнджъл бейби” ООД Отделението по неонатология на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Инициативата е в рамките на кампанията „Чувалче с кауза”, съобщи за Про Нюз Добрич един от създателите й – Десислава Янкова. Дарението бе връчено от посланика на каузата за Добрич Милица Георгиева.

Кампанията „Чувалче с кауза” на „Ейнджъл бебе” стартива през 2017 година, разказа Янкова. За всяко закупено чувалче дружеството дарява още едно на родилните отделения в България. Целта е завивките за новородените да бъдат подменени с чувалчета. „Те са по-безопасният начин за сън на бебетата, защото осигуряват постоянна правилна температура на тялото, няма опасност то да прегрее”, обясни създателят на кампанията. До момента са дарени чувалчета на 45 болници в 35 града в страната. От началото на годината дружеството стартира повторна кампания – подменят се чувалчетата във всички болници.

„Ейнджъл бейби” е българска компания, която произвежда спални чувалчета, детски гащеризончета, пелени, комплекти за изписване и други артикули. Тя провежда още една кампания – всяко семейство на недоносено бебе в България може да си поръча безплатно от сайта й комплект за изписване.

c