Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Зарадваха крайно нуждаещи се от Добрич, Карапелит и Козлодуйци с хранителни пакети за Великден

Традиционната Великденска кампания „Споделен хляб” проведоха Фондация „Милостиво сърце” с председател Александър Иванов и Клуб за народни танци „Жътвари” с ръководител Мая Бърдарова. С хранителни пакети бяха подпомогнати бяха около 120 крайно нуждаещи се – семейства в неравностойно положение, самотни възрастни хора и бездомници. Те са основно от Добрич, има и няколко от Карапелит и Козлодуйци, сподели за Про Нюз Добрич Александър Иванов.

Той коментира, че с продуктите, които нуждаещите се получиха, няма да бъде променен животът им, но се надяват, че са ги зарадвали поне малко. „В тези времена, в които живеем, да направиш един човек щастлив е безценно”, каза още Иванов.

Хранителните пакети бяха два вида. Първите бяха за хора, които имат възможност да си готвят и съдържаха ориз, боб, леща, захар, брашно, олио и месни консерви. Другият вид пакети бяха предназначени за трудноподвижни, те получиха сирене, кашкавал, консерви и колбаси. Бе спазена великденската традиция и всички бяха зарадвани и с козунаци.

За съжаление, в нашите списъци се прибавят все повече хора, сподели Александър Иванов. Той разказа, че през последните месеци Фондация „Милостиво сърце” се включи в различни кампании за набиране на храни и дрехи за бежанците от Украйна. „Бихме го направили за всеки човек, който е в нужда, независимо от неговата националност. Но за нас приоритетен остава българският народ, който и без война война живее бедно”, посочи председателят на организацията.

Александър Иванов благодари на всички фирми и граждани, осигурили хранителните продукти, както и на доброволците, осъществили тяхното разнасяне.

c