Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Училищата в Добрич ще получат за 24 май книги, свързани с българите и европейската култура

Община Добрич задели 1 500 лева в бюджета си за закупуването на книги, свързани с българите и европейската култура, които ще бъдат предоставени на училищата в Добрич.

„Анти Бай Ганьо. Книга за Българите“ е със съставител Петко Колев. Книгата възстановява част от българската история на добродетели и дух. Тя се съдържа в пътеписи, писма, бележки, статии, изказвания и мемоари на писатели и мислители, на учени и пътешественици, на офицери и дипломати или просто на хора, които са опознали и оценили българина като носител на нравствени качества още от мига на появата ни на историческата сцена.

Втората книга е последното издание на „Българската цивилизация“ на проф. Александър Фол, което е двуезично - на български и на английски език, и съдържа ценни исторически данни.

Двете издания са предложени от Петко Колев, който е и председател на фондация "Тангра ТанНакРа", и от академик Георги Марков, с идеята посланията на книгите да стигнат до всеки ученик.

С одобрените 1 500 лева ще бъдат закупени 25 комплекта от двете творби, които ще бъдат връчени по повод 24 май на всяко добричко училище.

c