Водещи новини - дясно Култура Образование Общество

Училищата в Добрич ще получат за 24 май книги, свързани с българите и европейската култура

Община Добрич задели 1 500 лева в бюджета си за закупуването на книги, свързани с българите и европейската култура, които ще бъдат предоставени на училищата в Добрич.

„Анти Бай Ганьо. Книга за Българите“ е със съставител Петко Колев. Книгата възстановява част от българската история на добродетели и дух. Тя се съдържа в пътеписи, писма, бележки, статии, изказвания и мемоари на писатели и мислители, на учени и пътешественици, на офицери и дипломати или просто на хора, които са опознали и оценили българина като носител на нравствени качества още от мига на появата ни на историческата сцена.

Втората книга е последното издание на „Българската цивилизация“ на проф. Александър Фол, което е двуезично – на български и на английски език, и съдържа ценни исторически данни.

Двете издания са предложени от Петко Колев, който е и председател на фондация “Тангра ТанНакРа”, и от академик Георги Марков, с идеята посланията на книгите да стигнат до всеки ученик.

С одобрените 1 500 лева ще бъдат закупени 25 комплекта от двете творби, които ще бъдат връчени по повод 24 май на всяко добричко училище.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.