Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обявиха конкурс за управител на ДКЦ I в Добрич

Конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център – I – Добрич” ЕООД обяви Общината. Причината е, че е изтича срокът за управление от три години на сегашния управител на лечебното заведение д-р Мариян Ананиев. Договорът му е бил сключен на 17 юни 2019 година.

Сред минимални изисквания към кандидатите е да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по медицина, съответно дентална медицина, с придобита специалност, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление и с придобита образователна и/ или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт. Трябва да имат и най-малко 5 години трудов стаж като лекар, лекар по дентална медицина или икономист.

Конкурсът за избор на управител на търговското дружество ще се проведе на три етапа. Първият е проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания. Допуснатите до втория етап трябва да представят бизнес-програма на ДКЦ I за целия срок на договора за управление, изготвена в съответствие с бизнес-задачата и стратегията за развитие на дружеството. Кандидатите имат право да посещават обекта, за чието управление кандидатстват, в продължение на три работни дни по осем часа дневно. Третият етап е интервю.

Документите на кандидатите за участие в конкурса се приемат в Центъра за услуги и информация на Община град Добрич до 9 май включително.

c