Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

За Великден децата от ФК „Приказките“ в Добрич получиха официални екипи

Децата на една от водещите детско-юношески футболни школи на Североизток – футболен клуб „Приказките“ от Добрич бяха приятно изненадани за великденските празници. Те получиха официални екипи преди контролата с ФК „Калиакра“ /Каварна/.

„Благодарим на нашите спонсори, че повярваха в нас и направиха децата щастливи. Светли празници на всички!“, написаха от клуба.

Част от тази школа са и известните треньори Венцислав Желев и Павлин Тодоров. Последният е брат на известния ни бивш национал Светослав Тодоров.

Венци Желев е дългогодишен футболист на ФК „Добруджа“. Играл е за „Берое“ /Стара Загора/, „Калиакра“ /Каварна/, „Несебър“, „Миньор“ /Раднево/. Бил е треньор на мъжкия отбор на Суворово, както и на детско-юношеската школа на ФК „Добруджа“.  

Днес в клуба тренират около 160 деца, с които работят 9 треньори. Децата са набор  2017 до 2008 г., вкл. Клубът има десет отбора, като за набори 2011 г. и 2012 г. освен представителен отбор, има и подготвителен.

Преди две години ФК „Приказките“ започна участието си в зоналните първенства към БФС, на който клубът е временен член, но очакваме да бъде приет. Регистриран е  в Министерството на младежта и спорта.

Треньорският щаб и президентът на клуба Пламен Ганев

Президент е Пламен Ганев. Треньори са Павлин Тодоров, Светослав Кръстев, Станимир Андонов, Венцислав Желев, Кристиян Димитров, както и двама млади мъже.

Постоянно участваме в турнири, скоро се завърнахме от „Пловдив Къп“, където участвахме с отбора на 2010 г. и победихме „Национал“ /Сф/, която е най-голямата школа в България, и именно те станаха шампиони на турнира, сподели Венци Желев. Предстои участие в Белград, където ще се състезават сръбски, хърватски, италиански отбори и др. отбори.
ФК „Приказките“ организират един от най-добрите детски турнири у нас „Златна Добруджа“.

c