Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Петя Панева се омъжи, сред гостите Славеят на Добруджа Калинка Вълчева

Победителката от последния сезон на “Гласът на България” - Петя Панева се омъжи.

В официалната си страница във Фейсбук красивата изпълнителка написа само: Семейство

И публикува снимки от сватбеното тържество.

Избраникът на 21-годишната варненка е приятелят й Митко. Преди дни в социалната мрежа победителката в “Гласът на България” разкрива, че е получила пафти като подарък от своите родители за моминското парти. “Има подаръци, които не се измерват материално.. те се пазят в сърцето за цял живот. Благодаря ви мамо и тате”, добави Петя.

Във фейсбук се завъртя и видео от празника, от което става ясно, че сред гостите на сватбата е и Славеят на Добруджа Калинка Вълчева. Именитата народна певица е сред първите, прозрели огромния талант на Петя, и обявява, че младото момиче е новият Славей на Добруджа.

Преди време Калинка Вълчева сподели пред Про Нюз Добрич: „Всеки път когато Петя запее, аз се разплаквам. Защото това е чудесен глас, всички казват, че е близко до моя и че тя е продължение на Калинка Вълчева”.  „Аз съм горда с това дете, горда съм, че съм допринесла с нещо поне малко”, допълни Вълчева.

Калинка Вълчева смята, че Петя Панева я очаква голямо бъдеще като народна певица. Посочи: „Ако тя иска да остане Петя Панева трябва да продължи с истинските народни песни. Да не слуша тези, които й казват, че е скучна. Няма такова нещо. Народната песен, народната музика са за умен народ”.

Петя, която е наричана наследничката на певицата на Добруджа Калинка Вълчева, изрази радостта си, че са й позволили да изпълни нейни песни. По думите й това за нея са били изключителни чест и удоволствие. „Много се радвам, защото мога да кажа, че вече и Ищар е чувала нашата добруджанска музика, тъй като тя беше гост-ментор в ноукаутите, когато аз изпълних такава песен – сподели момичето. – Щастлива съм, че успях и това да извоювам – добруджанската песен да се чуе на едно световно ниво”.

Харесвам хъсът, с който се пее добруджанската музика, харесвам тези мелодии, които са много близко до моето сърце, сподели Петя. И допълни: „А в Калинка Вълчева харесвам всичко – харесвам звънкия й глас, тя като запее едни камбанки като че ли се чуват. Просто е моят идол”.

Победителката в „Гласът на България” на бТВ Петя Панева е на 21 години, от Варна. Завършила е Националното училище по изкуства „Добри Христов” в морския град с ударни инструменти. След това е учила две години в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” в София, а в момента е студент в Пловдивския университет ”Паисий Хилендарски” със специалност музика. Петя пее от много малка – започва още на 3-4-годишна възраст във формация. Към народната музика се насочва на по-късен етап. Започва да пее в народен хор, да взема индивидуални уроци при Павлинка Тодорова, а след това и да се обучава сама. Въпреки че няма добруджански корени, талантливото момиче обича да изпълнява добруджански песни.

Снимки: Фейсбук

c