Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шеф Сидония Радева от Добрич готви за продуцента от Холивуд Джери Брукхаймър

Холивудският продуцент Джери Брукхаймър, правил едни от най-касовите кинохитове на всички времена като „Карибски пирати“, „Флашданс“ и „Топ Гън“, е бил на тайна визита в София. На родна земя той оглежда филмови локации за нов филм, който ще продуцира, но за който не се издават никакви подробности.

Посещението му у нас става ясно от пост във фейсбук на шеф-готвачът Сидония Радева от Добрич, която е качила снимка с холивудския ас в личния си профил в Инстаграм и Фейсбук.

„Имах късмет пътят ми да се пресече с този на Джери Брукхаймър. И удоволствието, с целият ни екип, да приготвим за него и семейството му вкусна вечеря. Лъчезарен, спокоен, уникален човек, признат за най-успелия продуцент в историята на киното.

“Армагедон“, “Топ Гън”, “Да изчезнеш за 60 секунди”, “Въздушен конвой“, “Пърл Харбър“, “Лоши момчета” „Скалата“, “Дежа вю” „Карибски пирати“… и още много любими филми. Брукхаймър няма нужда да говори високо. Филмите му го правят вместо него. И всички слушат. Несъмнено, след срещата с него, животът не е същият, а вероятно и занапред няма да бъде. Вдъхновяващ момент за целият ни екип“, пише Сидония Радева.

Тя е победител в първото кулинарно телевизионно реалити шоу в българския ефир – Lord of the Chefs.  Предаването бе заснето в HRC Кулинарна академия Добрич – учебното заведение, което е завършила самата Сидония. 10 години по-късно шеф Радева вече е високо ценен кулинар с име и с позиция „ главен готвач“ в престижната верига заведения „Щастливеца“.  

Джери Брукхаймър е известен с продуцирането на много изключително успешни филми в жанровете за действие, драма и научна фантастика. Към днешна дата той има над 30 издания.

Шеф-готвачът Сидония Радева от Добрич: Щастието ухае на шоколад, подправен с малко чили!

Първият му голям филм е „Флашданс“ през 1983, заедно с „Ченгето от Бевърли Хилс“, „Топ Гън“ и „Дни на грохот“. „Скалата“ е последният филм, по който Брукхаймър работи заедно със Симпсън преди смъртта му. Брукхаймър настоява The Rock да бъде в памет на Дон Симпсън.
Въпреки трудностите заради смъртта на Симпсън през 1996, Джери продължава да продуцира голям брой екшъни, често работейки с режисьора Майкъл Бей по много успешни филми сред които „Армагедон“. Други негови големи хитови продукции са „Remember the Titans“, „Блек Хоук“ и „Карибски пирати“. През 1997 Брукхаймър се ориентира и към телевизията, правейки няколко полицейски драми, най-успешна от които „От местопрестъплението“. Продуцира и американското риалити шоу „The Amazing Race“.

 Брукхаймър е получил 30 номинации за Оскар, печелейки 5 пъти. Има 8 номинации за "Грами" с 5 победи, 23 номинации за "Златен глобус" с 4 победи, 30 номинации за "Еми" с 6 победи и 8 номинации "Хора", които са довели до 4 победи. Неговите телевизионни предавания са продуцирани от Warner Brothers и неговите театрални издания от студиото Paramount и Disney. "Entertainment Weekly" нарече Брукхаймър "най-могъщият човек в Холивуд". Той остава активен и ангажиран и има нови продукции на етапа на планиране по всяко време.

Брукхаймър също произвежда няколко популярни телевизионни сериала. Той е известен с продуциране на драматични и реални предавания.

През 2013 г. той е награден със звезда на Холивудската разходка на славата на бул. "Холивуд" 6838. В един момент Брукхаймър имаше три от 10-те най-добри телевизионни сериали в САЩ. Съпругата му Линда Брукхаймър е редактор и романист.

c