Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Разширяват обхвата на еднопосочни улици в Добрич с нов план за организация на движението

В бюджета на Община град Добрич за 2022 година са предвидени средства за нов Генерален план за организация на движението, в който обхватът на еднопосочните улици в централната част ще бъде разширен. Това ще даде възможност на гражданите да могат да паркират. В плана ще бъде основно засегната и Синята зона в централна градска част. Това отговориха от Община град Добрич на запитване от Про Нюз Добрич.

Читатели на медията попитаха по-рано кога ще се въведе еднопосочно движение по няколко улици, което бе обявено като намерение на администрацията още през 2019 година. Преди три години от Общината отговориха, че такова движение ще бъде въведено на шест улици, съгласно утвърдения план за организация на движението в централна градска част. Това са:

  • ул. “Генерал Колев”
  • ул. “Любен Каравелов”
  • ул. “Захари Стоянов”
  • ул. “Стоян Михайловски”
  • ул. “Георги Кирков”
  • ул. “Генерал Киселов”

За повечето от тях не става въпрос за нова организация по цялата им дължина, а частично. Извън споменатия план, ще се въведе еднопосочно движение и по улиците “Адриана Будевска” и “Васил Априлов”.

Сега от общинската администрация посочват още, че към настоящия момент е в сила Генералният план за организация на движението, приет през 2008 година. Визираните улици “Генерал Колев”,  “Любен Каравелов”,  “Захари Стоянов”, “Стоян Михайловски”, “Адриана Будевска” и  “Васил Априлов” по този план са в отделни участъци еднопосочни. 

c