Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мобилно приложение ще популяризира културното и морското наследство в община Каварна

Мобилното приложение „Kavarna Guide“ е създадено с безвъзмездна финансова помощ по чрез Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик“, по ОП „Морско дело и рибарство“, информират от Община Каварна.

Общата стойност на одобрената помощ за проекта е в размер на 45 500 лева без ДДС.

Мобилното приложение „Пътеводител на Каварна“ се инсталира от Интернет (от Play Store за Android и App Store за Apple) върху смартфон на потребителя, като има възможност да работи самостоятелно и независимо на смартфона на своя притежател, без нужда от инсталиране на допълнителен софтуер.

Има опция за избор на два езика – български и английски.

Приложението предоставя цялостна информация за до 250 обекта, намиращи се на територията на община Каварна в няколко основни категории - хотели, къщи за гости, ресторанти, хранителни магазини, аптеки, медицинска помощ, туристически обекти, музеи, забележителности в община Каварна, автомобилни сервизи, бензиностанции и други.

Приложението показва обща информация за община Каварна, проекта и програмата, както и информация за всеки обект – снимка и описателен текст, адрес и контакти, възможност за визуализация на карта, за навигация от текущо местонахождение на мобилното устройство, прогноза за времето и др. Предлага се и културен календар.

Устройството има функция за търсене във всички категории и обекти и възможност за избор на потенциални места за посещение и изготвяне на личен списък с любими места и събития.

От Община Каварна уведомяват, че всеки желаещ може да подава информация за включване на обект или актуализиране на данни в приложението. Данните за обектите следва да съдържат кратко описание, контакти, локация и снимки. Информация може да се подава на e-mail: obshtina@kavarna.bg или eu@kavarna.bg.

c