Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Пробиотикът Laktera Nature е с доказан антитуморен ефект, използван и в Космоса

Laktera Nature е храна със специално предназначение. Съдържа осем пробиотични щама, открити в чиста изворна вода и притежава американски патент за щам на  Lactobacillus bulgaricus от свободен произход.

Това е първият подобен щам и е много по-мощен от другите Lactobacillus bulgaricus .

Щамът на Lactobacillus bulgaricus в Laktera Nature е с експериментално доказан антитуморен ефект в Департамента по ядрена енергетика в Индия от професор Айк. Неотдавна клиничните изследвания показаха възможностите на специалните свойства на дивия щам на Lactobacillus bulgaricus от воден произход при използването му като хранителна терапия при вирусни инфекции.

Прототип на Laktera Nature е използван в Космоса при полета на българския космонавт Александър Александров и основната му цел е била да подпомогне организма така, че да издържи на космическата радиация и на налягането при излитане и приземяване. Цялата разработка беше засекретена повече от 15 години.

Български пробиотици  – първите в света, изолирани от наша изворна вода

Laktera Nature съдържа 21 незаменими и заменими аминокиселини, полезните мастни киселини, млечни витамини и минерали. Подобрява смилането на лактозата.

Призната здравна претенция в Европейския съюз, което означава, че е доказано именно това й действие върху здравето.

Подходящ е за възрастни и деца над 1 година.

Уникален метод за изолиране на нови пробиотични микроорганизми от природата е създаден в българската компания „Дафлорн“, ориентирана в производството на пробиотици. За първи път в света през 2011г. българските специалисти изолират пробиотична асоциация от млечнокисели микроорганизми от изворна вода от дивата природа на България – извор в Стара планина. В този случай можем да говорим за научно откритие – заяви пред Про Нюз Добрич д-р Даниела Петрова, съсобственик и управител на “Дафлорн” ООД. Д-р Петрова е родена в Добрич. Тя е колега и съратник в научното поприще, работата и живота на проф. д-р Никола Александров, генерал майор о.р., бивш ръководител на Военно-медицинска академия – лекар и учен с международно признание и опит в областта на пробиотиците. Преимуществата на пробиотиците „Лактера“ са много. “Дафлорн“ е единствената компания в Източна Европа, която има действащи американски и европейски патенти в областта на пробиотиците. Тя произвежда  последна, най-модерна генерация пробиотици.  

c