Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Пътеводителят на Община Каварна отличен с награда в конкурса „READ & TRAVEL”

Община Каварна се представи успешно със свой щанд на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се проведе от 14 до 16 април в гр. Велико Търново. Събитието бе открито от кмета инж. д-р Даниел Панов, заместник – министъра на туризма проф. Мариела Модева и почетния председател на МТИ „Културен туризъм“, археологът и историк проф. Николай Овчаров. 

Официални гости при откриването на форума бяха представители на посолствата на Австрия, Виетнам, Индия, Испания, Корея, Палестина, Румъния, Турция и Азърбейджан, които бяха представени и със свои щандове.

Щандът на Община Каварна бе посетен от зам.-министър Модева и инж. Панов, с които бяха обсъдени новите тенденции и възможности за развитие на различните видове туризъм. Представените разнообразни печатни издания и рекламни материали предизвикаха интерес у посетителите и  гостите на изложението и запалиха интереса към Община Каварна като туристическа дестинация.

 Паралелно с МТИ „Културен туризъм“ се проведе и поредното издание на Националния конкурс „READ & TRAVEL” („ЧЕТИ И ПЪТУВАЙ”), в което община Каварна участва с изработения през 2021 г. от отдел „Туризъм и култура“ Пътеводител на Каварна. Изданието бе отличено с награда в категорията „Най-интересни туристически издания“.

Припомняме, че Община Каварна се представи и в най-голямото туристическо изложение в България - Ваканция & СПА в София и най-голямата туристическа борса TTR - в Букурещ. 

c