Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Гимназия „Т. Рачински“ в Ген. Тошево посрещна гости от три училища от страната

Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево бе домакин на двудневна среща по Националната програма „Иновации в действие“, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на учебното заведение Кристияна Иванова. В срещата взеха участие 24 ученици и преподаватели от три гимназии в страната – Националната ПГ по горско стопанство и дървообработване „Сава Младенов“ в Тетевен, ПГ по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в Суворово и ПГ по лека промишленост, екология и химични технологии в Ямбол.

Темата на срещата в Добрич бе „Лидерство в професионалното образование“.

Участниците успешно представиха своите училища и обмениха редица добри практики, с цел подобряване качеството на професионалното образование.

„Организирахме работилница на приятелството, в която проведохме иновативен урок. Всички ученици работиха заедно и показаха знанията си по история и география. Всеки написа послание за това какво му дава неговата гимназия. Създадена бе книжка, която всеки от участниците получи в старото училище на Йордан Йовков в с. Красен. Там проведохме открит урок за големия писател, вървейки по пътя на „бялата лястовица“, в земята на Йовков Добруджа. Участниците в проекта бяха поздравени от децата от детската градина в Красен.

Това бе първата среща по проекта, ще има още една - в Тетевен през месец юни.

c