Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Добри хора спасиха крака на мъж от Каварна, пострадал при трудова злополука

Напълно възстановен е кракът на Иван Великов от Каварна, който през ноември пострада при жесток инцидент, съобщи председателят на фондация "Милостиво сърце" Александър Иванов.

Инцидентът става по време на работа, за която Ивелин е нает в Каварна. Върху единия крак на младия мъж пада макара. Раздробени са костите над глезена, кожата е пробита и костите стърчат от там. Ивелин веднага е откаран в болницата в Каварна, а от там – по спешност в МБАЛ-Добрич, където му е извършена операция и е поставен външен фиксатор. Според медици травмата е била толкова сериозна, че е имало опасност да се наложи ампутация на крака.

Каварненецът, който от години е безработен, не е осигурен. Работодателят му заплати здравните осигуровки. Но трябваше да се осигурят 2 400 лева за самия фиксатор, които младият мъж не можеше да заплати.

Десислава Първанова и фондация „Милостиво сърце“ организираха кампания за събиране на средства. Само за 48 часа бяха събрани необходимите 2 400 лева за заплащане на фиксатора, поставен на крака на пострадалия при инцидент 31-годишен Ивелин Великов от Каварна.

Преди дни, след кратка операция, фиксаторът е премахнат и кракът е напълно възстановен.

Ивелин благодари на всички, които дариха средства и помогнаха за неговото възстановяване, съобщават от фондация „Милостиво сърце”.

c