Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

От 2 до 10 години затвор грози 24-годишния добричлия, потрошил от бой детето на приятелката си

Побойникът е бил осъждан два пъти досега - за шофиране под въздействието на наркотици и за управление на нерегистрирано МПС

Повдигнато е обвинение на 24-годишния добричлия с инициали Г.М., който снощи зверски преби 8-годишното дете на приятелката си. Обвинението е по чл. 131 т. 4 от НК за причиняване на средна телесна повреда на малолетно лице. За такова престъпление законът предвижда наказание от 2 до 10 години затвор, съобщи за Про Нюз Добрич прокурор Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура - Добрич.

Както вече медията съобщи, 8-годишно момченце е в болница с четири счупени ребра, пребито в апартамент в Добрич от приятеля на майка си. Мъжът бе задържан около полунощ в Първо РУ на МВР с полицейска мярка за 24 часа.

Прокуратурата е издала постановление за задържането му до 72 часа и днес до края на деня в Районния съд ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Първоначалните доказателства сочат, че телесната повреда е средна – детето е с 4 счупени ребра и кръвоизлив в панкреаса, уточни Илиев. Към този час момчето продължава да бъде в реанимацията на варненска болница.

24-годишният извършител е от Добрич и е осъждан два пъти. Едната му присъда е за управление на МПС след употреба на наркотици, а другата - за управление на нерегистрирано МПС, като сегашното му деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Майката на 8-годишното момче е разпитана по делегация в болницата във Варна от варненски полицаи. От разпита е станало ясно, че тя не е била в апартамента, когато синът й е бил пребит. Излязла за малко и смята, че детето е подразнило с нещо приятеля й и той е избухнал. Предполага се, че е пребил момчето с юмруци и ритници, но това ще бъде изяснено от съдебно-медицинската експертиза.

Образувано е досъдебно производство, ще бъдат назначени експертизи, след като съдът се произнесе за мярката за неотклонение.

Делото се работи с приоритет и вероятно ще приключи в двумесечния срок, посочи прокурор Илиев.

c