Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мъжът, пребил 8-годишния син на приятелката си, остава за постоянно зад решетките

24-годишният мъж, пребил в Добрич 8-годишния син на приятелката си остава за постоянно зад решетките, стана ясно по-малко от 24 часа след задържането му. Районният съд в Добрич постанови спрямо него в късния следобед постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев. Задържаният Г.М. е направил самопризнания за деянието си.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, днес бе повдигнато обвинение на 24-годишния добричлия, който вчера зверски преби детето. Обвинението е по чл. 131 т. 4 от НК за причиняване на средна телесна повреда на малолетно лице. За такова престъпление законът предвижда наказание от 2 до 10 години затвор.

8-годишно момченце е в реанимацията на болница във Варна с четири счупени ребра и кръвоизлив в панкреаса. То е било пребито в апартамент в Добрич.

Майката на 8-годишното момче, която е с него в болницата, е разпитана днес по делегация от варненски полицаи. От разпита е станало ясно, че тя не е била в апартамента, когато синът й е пострадал. Излязла е за малко и смята, че детето е подразнило с нещо приятеля й и той е избухнал. Предполага се, че е пребил момчето с юмруци и ритници, но това ще бъде изяснено от съдебно-медицинската експертиза.

Мъжът бе задържан около полунощ в Първо РУ на МВР с полицейска мярка за 24 часа. Прокуратурата издаде постановление за задържането му до 72 часа и внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, което бе уважено.

24-годишният извършител е от Добрич и е осъждан два пъти. Едната му присъда е за управление на МПС след употреба на наркотици, а другата - за управление на нерегистрирано МПС, като сегашното му деяние е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Образувано е досъдебно производство, ще бъдат назначени експертизи. Делото се работи с приоритет и вероятно ще приключи в двумесечния срок, посочи прокурор Илиев. 

c