Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Над 50 обществени поръчки се очаква да обяви Община Тервел до края на годината

13 обществени поръчки, които са с различен предмет и източници на финансиране, е обявила от началото на годината Община Тервел, съобщават от местната администрация. Първи са поръчките, за които е преценено, че следва да имат по-кратък срок за изпълнение. Очаква се до края на годината обществените поръчки да бъдат над 50, като редица от тях са с множество обособени позиции.

Една от обявените поръчки е за изкърпване на разрушенията от ВиК аварии по асфалтовата настилка на улиците в Тервел. Друга е за изкърпване на асфалтовата настилка на двора на Медицинския център и Спешната помощ, трета - за възстановяване на алеята (от разклона за „Али баба“ до казиното) в градския парк. Четвъртата обществена поръчка е за нова асфалтова алея в гробищния парк на Тервел.  

Пета по ред е за основен ремонт на ритуалния дом в Тервел. Шестата поръчка е за ново оборудване на домашния социален патронаж в Тервел.Седмата предвижда преустройство на част от бившия рентгенов сектор в болничната сграда на Тервел за създаване на аптека.

Следваща по ред обществена поръчка е за покрива на ниската част на ДГ “Първи юни“ в Тервел, друга има за цел обособяване на сектор за изолиране на болни в Дома за стари хора в Полковник Савово. Три от поръчките са свързани с изграждането на сватбения салон в с. Зърнево - една за мебели, втора за обзавеждане и оборудване и трета за външно кабелно трасе за ел.захранване. Обявена е и обществена поръчка за доставка на електрическа енергия за Общината и бюджетните звена.

Една от поръчките е „открита“ процедура, десет процедури са публични състезания, една е от типа „събиране на оферти с обява“ и една – „пряко договаряне“.

От 13-те обществени поръчки 6 са вече възложени. В тях са разгледани и оценени в електронна среда общо 35 оферти на дружества участници в поръчките.

Финансирането на 13-те обявени поръчки е от различни източници: постановления на Министерски съвет, републикански бюджет, общински бюджет, Проект “Красива България“, Фонд „Социална закрила“.

Процесът на възлагането през 2022 г. ще продължи с изработване, обявяване, оценка на оферти и сключване на договори в обществени поръчки за изпълнение на обекти от инвестиционната програма на общината – основно в селата, както и с поръчки за възлагане на традиционни за Общината доставки и услуги – строителен надзор, храни, горива, транспорт и др.

c