Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Изкърпват увредени участъци от асфалтовата настилка на улици в Тервел

Обществена поръчка за избор на изпълнител за изкърпване на увредени участъци от асфалтовата настилка на улици в Тервел обяви Общината. Начинът й на възгалане е публично състезание. Прознозната стойност на поръчката е 80 644 лева с включен ДДС.

Тервел има улична мрежа с дължина приблизително 32 км, състояща се от 66 улици с различни дължини и ширини. В преобладаващата си част те са основно ремонтирани в периода от 2011 г. до днес. Под голяма част от улиците водопроводите са подменени паралелно с доизграждането на канализацията . Под други преминават водопроводи, които не са подменяни, тъй като в тези трасета канализация вече е била изградена. Точно по тези улици сега възникват аварии на водопроводите.

Настоящата обществена поръчка цели да бъде възложен ремонт на всички участъци, в които е имало ВиК-аварии и настилката е увредена в дълбочина. При закриването на изкопите за отстраняване на авариите , поради липса на необходимата техника и механизация,  е допуснато полагане на пластове от трошен камък без нужното уплътняване. Не е положена асфалтова настилка , на места срезовете са с неправилна форма. В хода на експлоатацията на някои от улиците допълнително са се обрушили настилките около местата, на които е имало ВиК-аварии, включително и са се деформирали участъци в досег със съществуващи ревизионни шахти.

Предвижда се да бъдат отремонтирани чрез изкърпване около 900 кв. м увреди по асфалтовата настилка на най-малко 21 улици в Тервел,  като преобладаващата част от увредите – около 80 процента, се дължат на прокопавания за ВиК аварии. Предвидени са и ремонти по повдигане или сваляне на 5 капака на ревизионни шахти.

Крайният срок за подаване на офертите е 4 май.

c