Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

До края на учебната година без ново поскъпване на школските купони в Добрич

Справяме се трудно, цените растат постоянно. Към настоящия момент не предвиждам повишение на цените на купоните до края на учебната година. Това каза за Про Нюз Добрич управителят на „Столове” ЕООД в Добрич Стоян Стоянов. Общинското дружество се грижи за храненето на учениците в СУ „П. Р. Славейков”, СУ „Свети свети Кирил и Методий” и СУ „Любен Каравелов”. Менюто е тристепенно и включва супа, основно ястие и десерт.

Цената на купона бе повишена от началото на втория срок. Той вече струва вместо досегашните 3.30 лева 3.60 лева.

Ученици от Добрич не харесват храната на общинското дружество „Столове“. Какво казва управителят?

Стоянов обясни, че заради войната в Украйна са се повишили цените на горивата, а от там и на всички хранителни продукти от първа необходимост. По думите му някои храни са поскъпнали с до 40 процента.

„Аз съм преценил, че към момента можем да се издържаме с по-малко от 10 процента повишаване на цената на купона. Работим за това децата да бъдат удовлетворени”, каза управителят на „Столове” ЕООД. Той посочи, че работят по всички стандарти, които са за детското хранене, готви се по рецептурна книга. Коментира, че се е срещал и с недоволни родители, но, по думите му, това, което е здравословно, не е това, което харесваме да ядем.

За началото на следващата учебна година е твърде вероятно цените да бъдат променени или да се намери друг начин – да се премине от тристепенно на двустепенно меню, каза Стоянов. По думите му това е въпрос, който ще се решава в бъдеще. Управителят на дружеството сподели, че искрено се надява цените на суровините, които използват, да се понижат.

Снимката е илюстративна

c