Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

800 бежанци от Украйна са влезли снощи в България през ГКПП-Дуранкулак

Около 800 бягащи от войната в Украйна са преминали снощи през ГКПП-Дуранкулак, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Областния съвет /ОС/ на БЧК д-р Артюн Еринозов. По информация на доброволеца Димитър Франгов това са 10 автобуса.

По думите и на двамата ситуацията на границата се нормализира. Както медията ни вече писа доставени са допълнителни палатки, тоалетни, водоноска, пристигащите в страната се обслужват на 11 гишета. Д-р Еринозов информира, че вчера е доставен фургон, който ще се ползва за склад на всички продоволствия, които са нужни за раздаване на пункта. 

Ръководството на БЧК в София организира по няколко души от областните структури в страната да дават по няколко нощни дежурства на ГКПП-Дуранкулак, каза директорът на ОС на БЧК. Снощи са дежурили представители на милосърдната организация в Сливен, те ще бъдат на пункта и тази вечер. Утре пристигат шестима души от Пловдив, които ще дават дежурства в продължение на три нощи. След тях ще пристигнат хора от Благоевград, които ще останат до 22 април включително. „По този начин ще създадем организация за нощните дежурства, които до сега бяха малко хаотични. Сега вече поставяме нещата в ред, който ще облекчи дейността на БЧК на граничния пункт”, обясни д-р Еринозов. 

c