Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

АПИ обяви програмата си за 2022 година – вижте кои са пътищата в област Добрич

Ремонт на около 3000 километра пътища предвижда одобрената инвестиционна програма на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2022 година, съобщиха от МРРБ. Картите с пътищата за ремонт по области са публикувани на интернет страницата на АПИ.

АПИ обяви поръчка за текущ ремонт на пътищата в област Добрич за 78 млн. лв.

Според картата за област Добрич, по програмата за текущ ремонт и поддържане се планират ремонти на няколко отсечки, за които има проектна готовност. Това са Тервел - с.Честименско - граница с област Силистра, Ген. Тошево – ГКПП Кардам, Добрич – с. Стефаново, с. Славеево – разклон за с. Пчелино, разклон за с. Одърци – с. Оброчище – с. Кранево и Оброчище – разклона за с. Стражица.

За пътя Добрич – с. Одринци – с. Владимирово и за западната и южната част на околовръстния път на Добрич, както и за пътя Добрич – Балчик, тази година ще се възложи изготвянето на проекти, но евентуално дейностите ще започнат в края на годината или догодина, обясни за Про Нюз Добрич шефът на Областното пътно управление Георги Стратиев.

За изпълнение на основни ремонти за 2022 г. се предвиждат отсечките Ген. Тошево – с. Изворово и Кардам – Спасово.

През 2022 година се залага проектиране за основен ремонт на отсечките с. Одринци – с. Ведрина – граница с област Варна, Добрич – с. Лясково и Каварна – с. Св. Никола – с. Тюленово – Фар Шабла. Тук са включени и две съоръжения – мостово съоръжение между с. Пчелник и с. Балик и  кръгово кръстовище до Ген. Тошево и с. Малина, т.н. Малиновско кръстовище.

c