Балчик Водещи новини - дясно Общество

Хотелиери в Балчик, приютили бежанци, са на ръба на оцеляването

Украинки искат да започнат работа, но няма къде да оставят децата си
Хотелиери, приютили украински бежанци, са на ръба на оцеляването. Браншът е принуден да отказва резервации, а няма средства да върне депозити за великденските празници.

В Балчик хотелиерите изнемогват, притесняват се, че сезонът ще пропадне. Те дават убежище на майки с деца, но все още чакат помощ от държавата. Христо Желев, управител на хотел в града, споделя, че всички са на ръба на оцеляването. “На 100% всичко е заето, разходите са огромни. Сложно е да се издържи без толкова приходи”, обясни той. Желев вече е подал молба за кредит.

Пламен Козарев споделя, че отказът на туристи прави положението сложно. Хотелиерите се надяват държавните почивни бази да бъдат отворени за бежанците или да бъдат пренасочени в зимните курорти. “Ако държавата вземе такова решение, можем да посрещнем летния сезон. Иначе няма да оцелеем”, прогнозира той.

Според собственика на хотел в Балчик Олег Константинов 70-80% от бежанците са майки с деца. Украинката Юля уверява, че иска да работи, но първо трябва да настани децата си в детска градина.

Източник: NOVA TV

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.