Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Мила Боянова от Кукления театър в Добрич с първи моноспектакъл – „Гъбката“

Втората премиера за сезона на Държавен куклен театър „Дора Габе“ в Добрич ще се състои на 10 април от 11.00 часа в залата на театъра. Това е моноспектакълът „Гъбката“ – една драматизация на Магда Борисова, режисьор и текст на стиховете е Веселин Анев, сценографията и куклите са на Адриана Анева, а музиката - на Стоимен Стоянов. 

Това е първият моноспектакъл в кариерата на младата актриса Мила Боянова.

„Голямо удоволствие е за един режисьор да работи моноспектакъл с човек, който иска да го направи, защото тази задача е специфична. Мила представя девет образа на сцената. Неслучайно избрахме да бъде моноспектакъл, за да може максимално да изпълним палитрата от възможности на кукленото изкуство.

Темата на спектакъла е за съпричастността, за състрадателността, а това в момента е много актуална тема покрай случващото се в Украйна. Идеята е за добротата и човечността. Това ние искаме да предадем на децата по специфичен и забавен начин“, посочи Веселин Анев. На добричка сцена той е поставил над 15 спектакъла за 23 години. Смята, че вече има много дълбока връзка с добричката публика.

„Звучи и изглежда трудно да си сам на сцената, но когато си концентриран се получава. Всичко е поднесено леко и приятно, има поуки и за възрастни. Това е едно цветно и забавно представление. Моноспектакълът дава свободата да разчиташ на себе си“, сподели Мила Боянова.

Тя работи с осем кукли – мравката, охлювчето, пеперудата, врабеца, мишката, зайчето, лисицата и жабата, всички те си търсят убежище от дъжда под Гъбката.

c