Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В МБАЛ Добрич все още нямат официален регламент за действие след отпадането на извънредната обстановка

7 са Ковид-пациентите в МБАЛ Добрич в момента, двама болни са в интензивно отделение, съобщи за Про Нюз Добрич д-р Георги Желязков, изп. директор на МБАЛ Добрич.

„Времето ще покаже как ще се развие ситуацията с Ковид. Болестта все още я има, тя не може да изчезне изведнъж. Надявам се да не се увеличи отново бройката на заразените с отпадането на мерките и свободния контакт между хората. Има риск, в други европейски държави когато се отпуснаха мерките, имаше увеличение на случаите на заразени“, коментира д-р Желязков.

По време на пандемията, в пикови моменти Ковид-леглата в МБАЛ Добрич са стигали до 105, каза той.

Преди дни от НЗОК съобщиха, че само болници с инфекциозни сектори ще могат да лекуват пациенти с коронавирус. В МБАЛ Добрич инфекциозното отделение разполага с 11 легла. То е единственото в област Добрич, което означава, че пациентите с Ковид ще бъдат насочвани към него, според НЗОК.

По думите на д-р Желязков, в МБАЛ Добрич все още не е получен официален регламент как да се действа след отпадането на извънредната епидемична обстановка. Свижданията в здравното заведение все още не са разрешени.

c