Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

РУО-Добрич с информация за желаещите да работят като учители граждани на Украйна

Информация за граждани на Украйна, желаещи да работят като учители в България, публикува в сайта си Регионалното управление по образование /РУО/ в Добрич.

От нея става ясно, че кандидатите следва да имат завършено висше образование в съответното на длъжността професионално направление съгласно Класификатора на областите на висше образование и професионалните направления, както и професионална квалификация, необходима за изпълнението на съответната длъжност.

Легализирането на документи за висше образование, които да послужат при кандидатстване за работа в образователна институция от системата на предучилищното и училищното образование, се извършва от Националния център за информация и документация (НАЦИД). Подава се заявление за издаване на удостоверение за признаване на висше образование, придобито в чужбина, към което се прилагат всички необходими документи.

Свободните работни места се обявяват на сайта на РУО-Добрич и в регионалните служби на Агенцията по заетост (Бюро по труда). Подробна информация за конкретното работно място се получава от образователната институция, която го е обявила.

Подборът и назначаването е в правомощията на директора на образователната институция. Директорът на детската градина/ училището сключва трудов договор с избраното за назначаване лице.

Пълна информация за изискванията за желаещите граждани на Украйна да заемат учителски длъжности в България може да бъде намерена на:  https://gov.bg/bg/ukraine.

c