Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Четвъртокласник от Добрич с първо място от международен конкурс за рисунка

Димитър Димитров от 4 в клас на СУ „П. Р. Славейков” в Добрич бе класиран на първо място в международен конкурс за рисунка и фотография, посветен на Международния ден на световните води, съобщават от учебното заведение. За отличието си той получи медал, грамота и предметни награди. Една от тях е саксия за отглеждане на цветя, а върху нея е отпечатана рисунката, с която Митко е класиран на първо място.

Димитър е представител от Арт клуб „Цветно“ към Общински младежки център „Захари Стоянов“, негов ръководител е Олга Иванова.

Конкурсът се организира от Общински младежки дом, съвместно с ВиК-Русе и Община Русе за петнадесета поредна година. Всяка година темата е различна, но винаги е свързана с безценният ресурс - водата. Конкурсът винаги следва стриктно темата, зададена от ООН, засягаща различни проблеми или осветлявайки важни за обществото аспекти.

Тази година темата бе „Подземните води-правим невидимото видимо“.

385 е общият брой творби – рисунки и фотографии, които са участвали в творческата надпревара. Получени са 273 рисунки от цялата страна и от много утвърдени български школи на най-високо ниво. В направление фотография са били представени 112 снимки от България, Тунис, Испания и Египет.

c